De Theorist - No shit, Sharelog!

 

[VIDEO] Poetin zet Amerika voor joker met smokkel ISIS olie

Ondanks alle door Rusland gepresenteerde beeldmateriaal waaruit blijkt dat er een permanente stroom van ISIS olie naar Turkije gaat, blijft Amerika ontkennen dat Ankara hierbij betrokken is.

Ze zeggen dat ze niet hebben gezien dat de olievrachtwagens de grens oversteken en met die opmerking is het geduld van Poetin op.


Het moet mensen toch zo langzamerhand wel eens opvallen dat de berichtgeving in dit en ook de ons omringende landen nogal eenzijdig is.

Er gebeuren zoveel dingen waarover nauwelijks iets te lezen is in de Westerse mainstream-media.

Zoals het volgende:

Vorige week woensdag hield het Russische Ministerie van Defensie een uitgebreide presentatie, waarbij overtuigend visueel materiaal werd getoond waaruit bleek dat er een illegale en erg winstgevende oliehandel plaatsvindt tussen ISIS en Turkije.

De slideshow zoals die werd gepresenteerd door de Russische Staatssecretaris van Defensie, Anatoly Antonov, bevatte onder andere foto’s van olievrachtwagens, video’s van luchtaanvallen en kaarten met daarop de routes die worden gebruikt voor het smokkelen van de olie.

Ondertussen doet het gangsterduo Ergogan en Davutoglu hun uiterste best om iedereen ervan te overtuigen dat het Kremlin, net zoals ten tijde van de Koude Oorlog, leugens rondstrooit en dat Turkije helemaal niet onvoorstelbaar dom bezig is door de NAVO in een positie te brengen dat ze worden meegesleurd in een oorlog tegen Rusland.

Washington kwam dan ook prompt tot de verdediging van Turkije door te stellen dat Amerika ervan overtuigd is dat Turkije niet deelneemt aan het smokkelen van ISIS olie.

Dit werd medegedeeld door Witte Huis woordvoerder Mark Toner, maar toen de speciale gezant voor internationale energiezaken, Amos Hoschstein, ook nog eens beweerde dat de hoeveelheden olie die vanuit Syrië naar Turkije worden gesmokkeld voor wat volume betreft te verwaarlozen zijn, was voor Rusland de maat vol.

Op zaterdag beschuldigde Rusland Amerika dan ook van een cover-up.

“Onze collega’s van het Witte Huis en het Pentagon hebben bevestigd dat het beeldmateriaal zoals wij dat op onze presentatie hebben getoond, echt is. Amerika stelt echter dat ze niet zien dat de vrachtauto’s met olie daadwerkelijk de grens overgaan”, zei Majoor Generaal Igor Konashenko.

“Wij adviseren de Amerikanen dan ook om nog eens goed naar de beelden te kijken zodat ze niet alleen zien dat de tankers de grens naar Turkije oversteken, maar dit ook nog eens doen zonder zelfs maar te stoppen”.

Misschien hoog tijd dat de Amerikanen inderdaad nog eens goed kijken:

Verder voegde het Russische Ministerie eraan toe dat het Witte Huis zo langzamerhand op een absurd theater begint te lijken. Dat het bovendien hoog tijd wordt dat ze de beelden die hun eigen drones in dat gebied hebben gemaakt maar eens goed moeten bekijken. Het aantal vluchten met Amerikaanse drones boven dat gebied is de laatste tijd verdrievoudigd.

Dit is een steek onder water richting Amerika omdat ze er wel in slagen hun observatievluchten te verdrievoudigen, maar niet om met hun bombardementsvluchten ISIS daadwerkelijk schade toe te brengen.

Rusland had trouwens eerder in de week al gezegd dat ondanks beweringen van Amerika en bondgenoten, deze geen bombardementen uitvoeren op de ISIS olie infrastructuur of de konvooien met olietankers.

Om hun punt helemaal duidelijk te maken, plaatste het Russische Ministerie van Defensie het volgende bericht op hun Facebook-pagina:

“Als Amerikaanse autoriteiten zeggen dat ze niet zien dat terroristen olie naar Turkije smokkelen…. dan lijkt dat verdacht veel op een cover-up.”

“Wij hebben nu al een aantal keren gezegd dat Amerika vermijdt om ISIS oliekonvooien te bombarderen omdat deze anders geen geld meer krijgen waardoor ze niet langer in staat zullen zijn om de situatie in Syrië en de regering van President Assad verder te destabiliseren en om de vriendschappelijke banden met Turkije niet in gevaar te brengen, het land dat lijkt te profiteren van de illegale oliehandel met zowel Koerdistan als ISIS”.

En dus, zet Rusland voor de zoveelste keer Amerika en hun bondgenoten volkomen voor joker met het tonen van de waarheid rond hun permanente leugens.

Ze hebben meer dan duidelijk gemaakt dat het Westen een gecoördineerde poging om het internationaal terrorisme te financieren via het opzetten en onderhouden van een oliesmokkel route, faciliteert. Een route waarlangs iedere dag opnieuw 50.000 vaten olie worden geplunderd van de olievelden in Syrië en Irak.

Duidelijk is nu zo langzamerhand dat Rusland op het oorlogspad is en niet zal rusten voordat de medeplichtigen aan deze illegale handel aan de schandpaal zullen worden genageld. Dit geldt uiteraard ook voor hen die dit faciliteren.

Bron: Niburu

 

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information