De Theorist - No shit, Sharelog!

 

Veel waarschuwingen over jihadisten tussen vluchtelingen

AIVD en Dijkhof bleven ontkennen

Jihadisten

Het is relatief gemakkelijk voor jihadisten, die zich voordoen als vluchtelingen, om de Europese Unie binnen te komen. Hiervoor waarschuwde Gilles de Kerckhove, EU-coördinator Terrorismebestrijding.

We moeten waakzaam zijn. Het is relatief makkelijk voor jihadisten om de Europese Unie binnen te komen als ze zich in de migrantenstroom verschuilen.

NAVO

Ook waarschuwt Jens Stoltenberg, de secretaris-generaal van de NAVO, dat de kans groot is dat er buitenlandse vechters en terroristen zich mengen in de migrantenstroom om ongemerkt Europa binnen te komen.

Eurojust

Michèle Coninsx, die sinds sinds 2012 aan het hoofd van Eurojust staat, zegt dat de boten die vluchtelingen over de Middellandse Zee naar Europa brengen ook jihadisten van de terreurbeweging Islamitische Staat (ISIS/IS) vervoeren.
Ook zou volgens haar de terreurbeweging de opbrengsten van mensensmokkel gebruiken om terrorisme te financieren.

Duitsland

De Duitse veiligheidsdienst BfV zegt dat de grote instroom van asielzoekers in de afgelopen maanden heeft geleid tot een stijging van radicale islamisten in Duitsland.
De veiligheidsdienst zei verder dat veel radicale islamisten proberen de grote stroom asielzoekers uit te buiten. Zo zijn ze actief aan het rekruteren onder asielzoekers om zich aan te sluiten bij terroristische organisaties in Europa.

Rusland

Door de hevige luchtaanvallen van Rusland op terreurbewegingen Islamitische Staat (ISIS/IS) en Jabhat al-Nusra (Al Qaida in Syrië) in Syrië hebben zijn veel jihadisten gevlucht naar Turkije.
Een foto van de Iraakse journalist Hala Jaber laat grote hoeveelheden afgeschoren haren en Syrische scheermesjes zien in de Syrische plaats Aleppo. De jihadisten zouden de baarden afgeschoren hebben om als vluchteling naar Turkije te kunnen reizen.

Russische veiligheidsdiensten zeggen informatie te hebben dat veel van de gevluchte jihadisten via Turkije naar Europa willen reizen, vermomd als vluchtelingen.

AIVD

Inlichtingendienst AIVD heeft echter geen signalen dat terreurbeweging Islamitische Staat (ISIS/IS) of andere jihadistische groepen de migrantenstroom gebruiken voor het transporteren van jihadisten. Ook de NCTV, die de terrorismebestrijding in Nederland coördineert, herkent deze ontwikkeling niet.

Asielzoekerscentrum

In een asielzoekerscentrum in de Duitse plaats Giessen waarschuwt een jonge Syrische man dat er zich onder de vluchtelingen veel leden van terreurbeweging Islamitische Staat (ISIS/IS) bevinden.

Ze scanderen verzen uit de koran, dezelfde verzen die IS aframmelt alvorens ze iemand de keel oversnijden”, zegt hij. Ik kan hier als christen niet blijven.

Volgens hulpverleners zou de kans dat christenen in één van de Duitse asielzoekerscentra slachtoffer worden van geweld ‘gemiddeld 100 procent bedragen’. Naast christenen, zijn ook Jezidi’s en Koerden vaak het slachtoffer van geweld door radicale moslims in asielzoekerscentra.

Dijkhof

Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Klaas Dijkhof was op 19 oktober 2015 te gast in het VARA programma Pauw. Hij zei toen dat terroristen niet met de huidige vluchtelingenstroom Europa binnenkomen. Volgens Dijkhof hebben terroristen betere manieren om te reizen dan vluchtelingen.

Aanslagen

Er zijn vrijdagavond in Parijs zeker 153 mensen om het leven gekomen bij meerdere schietpartijen en explosies op zes verschillende locaties in de stad.
Twee van de terroristen die de aanslagen hebben uitgevoerd zijn als vluchteling via Griekenland Europa binnengekomen.

Bron: terrorismemonitor.nl

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information