De Theorist - No shit, Sharelog!

 

Terreurdreiging in heel Europa

Na de aanslagen in Parijs op 13 november 2015 is men in heel Europa alert op nieuwe aanslagen. Er worden door veel landen voorzorgsmaatregelen genomen.

Hieronder een overzicht van landen die te maken hebben met terreurdreiging. Nieuwe informatie wordt op deze pagina bijgevoegd.

Frankrijk

Na de aanslagen op 13-11-2015 waarbij 132 mensen omkwamen en 350 mensen gewond raakten heeft Frankrijk voor een periode van drie maanden de noodtoestand uitgeroepen.
Gisteren hebben anti terreureenheden in Saint Denis een terreurcel onschadelijk gemaakt die aanslagen plande op het zakendisctrict van Parijs, La Defence. Ook zouden ze aanslagen hebben willen plegen op de Charles De Gaulle luchthaven van Parijs en op winkelcentrum Quatre Temps.
Vandaag waarschuwde de Franse premier Valles dat terroristen mogelijk aanslagen voorbereiden met chemische/biologische wapens.
Eerder zei de Franse premier al dat er op korte termijn meer aanslagen verwacht kunnen worden door islamitische terreurbewegingen.
Er is ook nog een alert actief sinds 29 oktober 2015, voor een mogelijk aanslag in Monaco-Nice.

Franse aanklager bevestigt dat Abdelhamid Abaaoud, brein achter aanslagen in Parijs, dood is.

Verklaring dat Abdelhamid Abaaoud overleden is tijdens invallen in Saint Denis

België

België heeft het dreigingsniveau voor terrorisme opgeschaald van 2 naar 3. Ook zijn er 520 militairen ingezet in de grote steden om deze tegen aanslagen te beschermen.

De hoofdingang van het Vlaamse Parlement is tijdelijk afgesloten wegens de terreurdreiging.

De voetbalwedstrijd België-Spanje is afgelast omdat voortvluchtige terrorist Salah Abdeslam afgezet zou zijn bij Koning Boudewijnstadion.

Ook zijn er veel invallen in de Belgische plaats Molenbeek, waar een aantal terroristen van de aanslagen van Parijs vandaan komen.

Ook zijn er aanwijzingen dat de voortvluchtige terrorist Salah Abdeslam mogelijk in België is.

Nederland

In Nederland is ook een alert actief sinds 15-11-2015.
De regering heeft vandaag tijdens het debat over de aanslagen in Parijs laten weten dat er minimaal 42 “Syriëgangers” zijn teruggekeerd naar Nederland. De meeste van deze 42 jihadisten lopen vrij rond in Nederland.

Zweden

Het Zweedse parlement heeft 16 november 2015 mails ontvangen waarin aanslagen worden aangekondigd.
Op 18 november 2015 heeft Zweden het dreigingsniveau voor terrorisme opgeschaald naar 4 ( het op één na hoogste niveau).
Op 19 november 2015 werd bekend dat de veiligheidsdiensten in Zweden op zoek zijn naar een 25 jarige Irakees die aanslagen wil plegen in Zweden. De man zou pas een aantal dagen geleden in Zweden zijn aagekomen.

Duitsland

Op 17 november 2015 is de voetbalwedstrijd tussen Duitsland en Nederland afgelast in Hannover wegens terreurdreiging.

De Duitse minister zei tijdens een persconferentie over deze terreurdreiging in Hannover: Als ik vertel wat ik weet, maak ik de mensen bang”.

Eerder op de dag werden vijf vermoedelijke terroristen opgepakt in Aken.

Op 13 november 2015 waarschuwde de Duitse minister van Binnenlandse zaken Thomas de Maizière al voor aanslagen van islamitische terreurorganisaties. De Duitse geheime dienst heeft volgens de minister concrete informatie over een geplande aanslag in Duitsland, eind november 2015.

Volgens informatie van de Verenigde Staten is waarschijnlijk al een vier-man terroristische ploeg op weg naar Duitsland en Groot-Brittannië. Twee Indiërs en twee Pakistanen zouden speciaal getraind zijn in Al Qaida trainingskampen om de aanslagen in Europa uit te kunnen voeren. De terroristen zouden gebruik maken van de huidige vluchtelingenstroom om Europa binnen te komen.

Italië

De FBI heeft Italië  voor aanslagen op het Vaticaan, Rome en Milaan gewaarschuwd. Er zijn wegens de terreurdreiging 700 extra militairen in de grote steden aanwezig.

Denemarken

Denemarken heeft na de aanslagen in Parijs ook het dreigingsniveau opgeschaald tot het op één na hoogste niveau. Publieke plekken worden extra bewaakt.

Verenigde Staten

Terreurbeweging Islamitische Staat (ISIS/IS) heeft in nieuwe video’s gedreigd met aanslagen in New York en Washington.

Bron: terrorismemonitor.nl

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information