De Theorist - No shit, Sharelog!

 

Terreurdeskundigen vrezen voor Europese 9/11 in 2016

Europese 9/11

Terrorismedeskundigen vrezen voor een “Europese 9/11” in 2016. Terreurbeweging Islamitische Staat (ISIS/IS) zou grote gelijktijdige aanslagen plannen in meerdere Europese landen.
Bij de aanslagen op 11 september 2001 in de V.S. kwamen 2997 personen om het leven.

Gelijktijdige aanslagen in Europa

De aanslagen vorig jaar in Parijs, waarbij 130 mensen omkwamen laat zien wat een aantal terroristen met Kalasjnikovs kunnen aanrichten, maar experts vrezen dat het slechts het begin is.
Tegen het Franse persbureau AFP zegt een anonieme terreurdeskundige:

De aanslagen in 2015 waren nog niks. We gaan hoogstwaarschijnlijk een Europese 9/11 meemaken in 2016: gelijktijdige aanslagen in meerdere Europese landen. We weten dat terroristen met dit plan bezig zijn.

Islamitische Staat (ISIS/IS)

Ook zegt de anonieme bron dat terreurbeweging Islamitische Staat (ISIS/IS) specifiek Europese jihadisten aan het trainen is, om deze vervolgens terug te sturen naar het Europese land waar ze geboren zijn.
Deze jihadisten hebben de benodigde (valse) documenten, spreken de taal, kennen de belangrijke plekken en kunnen met wapens en explosieven omgaan.

Veel van deze jihadisten die terugkeren naar Europa zijn opgepakt, maar de groep is zo groot dat sommige wel hun bestemming in Europa bereiken. Sommigen zouden al ongehinderd Europa zijn binnengekomen.

Terugkerende Syriëstrijders

Ook baren de arrestaties van teruggekeerde Syriëstrijders zorgen, aangezien de opgepakte personen zeer radicaal zijn.

Eerst kwamen alleen de personen terug uit Syrië en Irak die spijt hadden dat ze zich hadden aangesloten bij terreurbeweging Islamitische Staat (ISIS/IS). Maar nu komen ook personen terug die veel vechtervaring hebben en eigenlijk in Syrië thuishoren, aan het front.

Al Qaida

De plannen voor gelijktijdige aanslagen in Europa zijn niet nieuw, in Augustus 2010 werd een soortgelijk plan voorkomen.

Toen was het Al-Qaida die de aanslagen wilde uitvoeren. Er zouden teams van terroristen arriveren in West-Europa, die vervolgens met wapens die al klaar lagen op plekken, aanslagen zouden uitvoeren.
De aanslagen werden voorkomen door drone aanvallen van de V.S. op de planners van de aanslagen in Afghanistan en Pakistan.

Pessimistisch

Terreurdeskundigen zijn pessimistisch over 2016 zegt de anonieme bron. Ook zegt hij dat we achteraf zullen zeggen dat aanslagen in 2015 slecht een oefening waren.

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information