De Theorist - No shit, Sharelog!

 

Rusland en de mainstream

De afgelopen maanden komt Rusland steeds vaker in het mainstream nieuws als het land waar nu kolossale protesten plaatsvinden.

Komen die protesten zomaar uit de lucht vallen en kloppen al die verhalen eigenlijk wel?

Voor wie het mainstream nieuws volgt lijkt het dat er door geheel Rusland onrust is uitgebroken en het niet lang meer zal duren voordat er een nieuwe Russische revolutie uitbreekt.

De afgelopen maanden hebben we talloze berichten zoals de volgende kunnen lezen.

De tijd dat Russische burgers zich weinig tot niets van politiek aantrokken, lijkt voorbij. Van onderop komt er een protestbeweging op gang van ontevreden burgers die wordt gevoed door lokale problemen.

Hoewel Moskou vaak in het nieuws is, blijkt er volgens de mainstream berichten ook van alles loos in andere delen van Rusland.

Niet alleen in Moskou is het hommeles. Ook elders in Rusland gaan de gewone man en vrouw steeds vaker de barricades op om hun ongenoegen te ventileren. Van het verre oosten tot het hoge noorden, Russische burgers worden steeds mondiger. Maar waar komt deze civiele oproer vandaan? Hoe reageren de autoriteiten erop? En wat betekent dit voor de zittende macht in Rusland?

De conclusie die men dan trekt is zo ongeveer de volgende.

“Veel Russen beginnen langzaam maar zeker een beetje Poetin- en Verenigd-Rusland-moe te worden. De overheid is al tijden niet meer in staat om positieve toekomstperspectieven te leveren aan de bevolking. Russen krijgen het eigenlijk elk jaar slechter en slechter.”

Dit soort protesten ontstaat bijna nooit spontaan, altijd zit er wel een drijvende kracht achter. We hebben dit fenomeen dat bekendstaat als een kleurenrevolutie in talloze landen meegemaakt en meestal leiden de sporen naar de CIA.

Vijf jaar geleden schreven wij het volgende over Rusland en Hong Kong.

Amerika ligt bewust en op alle fronten op een ramkoers richting Rusland. Uiteraard weten zij ook dat ze dit niet eeuwig kunnen blijven doen zonder dat de Russische beer vroeg of laat zijn klauwen zal uitslaan

Amerika gaat er echter vanuit dat die confrontatie niet zal volgen omdat zij denken dat voor die tijd de volledige Russische economie inelkaar zal storten en de bevolking zodanig ongelukkig zal worden dat ze rijp zijn voor één van de beroemde CIA kleurenrevoluties.

Hoe dit in de praktijk werkt hebben we kunnen zien in Egypte, Libië, Oekraïne en zeer onlangs in Hong Kong.

Eind november werd er door de Russische president Poetin al gewaarschuwd voor het gevaar van deze kleurenrevoluties.


Kort door de bocht over hoe de CIA dit doet: Zorgen voor destabilisatie in een land waardoor de bevolking onrustig en onzeker wordt. Vervolgens het opzetten/ondersteunen van allerlei extremistische groeperingen die gaan ageren tegen de overheid van het land en vrijheid en democratie voor het volk eisen, waarbij dan vaak grote delen van die bevolking zullen aanhaken.

Daarom spreekt Poetin van extremisme als een geopolitiek wapen. Voor de duidelijkheid hier nog een stukje uit het artikel over de onlusten in Hong Kong in oktober:

Wanneer je een klein beetje verder kijkt dan de gebruikelijke propaganda dan kom je weer bekende patronen tegen. 

Dan zie je ook dat de sporen weer direct naar Amerika leiden die er alle belang bij heeft om de situatie in Zuid Oost Azië zoveel mogelijk te destabiliseren en het zo moeilijk mogelijk te maken voor Peking om Hong Kong te besturen en onder controle te houden. Niet in het minst vanwege de steeds innigere banden die Rusland en China met elkaar onderhouden op het gebied van economie en energie.

We zien hetzelfde patroon als bij alle voorgaande “kleurenrevoluties”. 

De protestacties in Hong Kong zijn geïnitiëerd door studenten die voor een groot deel onder leiding staan van één van de primaire organisatoren, hoogleraar Benny Tai. 

Tai op zijn beurt is weer een graag geziene gast bij het Amerikaanse State Department en bij The National Endowment for Democracy (NED). 

"With the help of America's foreign partners in previous CIA crimes (Saudi Arabia, Pakistan, Iran, France, Israel and others), an international organization was begun, that worked through the subversive NED, dedicated to helping Reagan's CIA bypass the American Congress and Constitution.

The new multinational entity, called the "Safari Club" was a secret funding and recruitment effort for illegal foreign wars."

Met andere woorden, een club die in het leven is geroepen om op slinkse en illegale wijze veranderingen van regime te bewerkstelligen. 

Vladimir Poetin had al snel in de gaten wat de werkelijke bedoelingen waren van organisaties zoals NED en zorgde er dan ook voor dat ze eind 2012 Rusland werden uitgeschopt. 

Andere hulpmiddelen van de CIA zijn propagandakanonnen zoals de Telegraaf die in hun artikelen dingen schrijven zoals: de Russische bevolking begint eindelijk in de gaten te krijgen dat de ellende waar zij nu mee te maken hebben het gevolg is van het agressieve optreden van Poetin door het annexeren van de Krim.

Terwijl men in de Oekraïne geheel onvoorbereid was op de geniepige CIA staatsgreep, zo is Rusland zich heel bewust van deze manier van opereren.

Nu vijf jaar later is het nog steeds hetzelfde recept en zijn zowel Rusland als Hong Kong weer regelmatig in het nieuws met betrekking tot “spontane” demonstraties.

Los van het feit dat demonstraties, zeker op deze schaal, niet spontaan ontstaan is er natuurlijk ook nog de vraag in hoeverre de verhalen die je leest in de mainstream media waar zijn.

Een ingezonden bericht op de website Blik of NOS Journaal laat echter zien dat al die verhalen in de MSM niet kloppen of zwaar overdreven zijn.

De afgelopen maanden zijn er in Moskou elk weekend mensen de straat op gegaan, en zelfs over deze eerste zin zijn de Nederlandse media niet helemaal eerlijk. We lezen namelijk overal over de ‘protesten in Rusland.’ Rusland is een gigantisch land met tientallen grote steden, en in één daarvan gaan er in het weekend mensen protesteren. Dit is slechts de eerste van een groot aantal onwaarheden en verdraaiingen van de feiten die de media over dit onderwerp produceren. Als half Russische, half Nederlandse vrouw irriteert mij dit mateloos.

Van familie en vrienden in Moskou hoor ik het een en ander over de protesten. Nou ja, horen, ik moet de informatie er echt uit trekken, want zelf vinden ze het totaal geen interessant onderwerp. Ze zeggen in ieder geval allemaal dat het een dingetje is van de hipsters, jonge twintigers die hun eigen identiteit nog aan het ontwikkelen zijn en graag tegen het systeem schoppen. Het is modieus om mee te doen. Het levert je wat mooie foto’s voor je Insta op en ze kunnen zich presenteren als betrokken burgers.

Geloof mij maar, de rest van het land kan heel die protesten niets schelen. De gewone Rus in de gemiddelde Russische stad heeft wel wat beters te doen. Maar het zijn altijd de schreeuwers die de aandacht krijgen. Wat de media ook even vergeten te vermelden: Moskou heeft 17 miljoen inwoners. Een paar duizend daarvan gaan in het weekend protesteren (bijna als een soort moderne hobby, zoals andere mensen naar de sauna of naar een voetbalwedstrijd gaan). Drieduizend mensen op 17 miljoen is niet eens in procenten uit te drukken. En toch blijven de media erover berichten alsof het over gigantische, belangrijke demonstraties gaat.

Het verhaal gaat dan verder en uiteindelijk komt deze vrouw tot de volgende conclusie:

En weet je… ik kan eindeloos doorgaan met voorbeelden, maar het punt is denk ik duidelijk. Ik kan dus niet anders dan tot de conclusie komen dat de protesten in Moskou geframed worden, en niet zo’n beetje ook niet. De vraag is dan: waarom? De enige verklaring is dat de media Rusland slecht in beeld moeten brengen. Dit is ook te zien aan het feit dat alle media precies hetzelfde doen. Er is dus vanuit de politiek druk op de media om mensen een hekel aan Rusland te laten krijgen. Heel vieze praktijken. En eigenlijk trap ik er ook weer in, want ik geef nu ook aandacht aan nietsbetekenende protesten.

Als Rus doet mij dit pijn. Is er nog iets aan te doen? Kunnen we het tij nog keren? Of hebben wij als burgers simpelweg niet genoeg macht? Ik weet het gewoon niet meer.

Ze heeft het heel goed gezien dat het niet spontaan is ontstaan, maar voor de verklaring moeten we toch wat verder kijken dan alleen Rusland slecht in beeld brengen.

Voor een verklaring moeten we zijn bij onze vrienden van de Illuminati die eeuwen geleden al gezworen hebben wraak te nemen op Rusland.

Hierna een klein deel uit een eerder artikel dat verklaart waarom Rusland het doelwit is van Amerikaanse agressie en demonisering. In dit verband staat Amerika gelijk aan Israël en beide landen staan weer onder volledige controle van de Illuminati.

Dat was ook het moment dat de koning van de Chazaren eeuwige wraak heeft gezworen tegen Rusland voor het hen verdrijven vanuit hun land.

Een kleine kring getrouwen van de koning kwam uiteindelijk in Duitsland terecht en een deel van hen koos de naam Bauer als identiteit. Het wapen van de Bauers bestond uit een rood schild dat was gebaseerd op hun geheime bloedoffers van kinderen en niet veel later werd hun naam veranderd in Roodschild, de Rothschild zoals wij ze tegenwoordig kennen.

De Rothschild’s zijn wat men noemt het gezicht van de Chazaarse Mafia en vanuit Duitsland zijn ze erin geslaagd om het Britse banksysteem te infiltreren, over te nemen en de City of London te creëren met hun financiële instituten aldaar gevestigd.


We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information