De Theorist - No shit, Sharelog!

 

Rapport: Moslims mondje dicht over aanslagen

In Groot-Brittannië was een grootscheeps anti-radicaliseringprogramma opgezet om aanslagen te voorkomen. Daarbij werden moslims aangemoedigd om met tips te komen, mochten ze iets horen over voorbereidingen voor zulke aanslagen. Maar wat blijkt uit een rapport? Slechts 8,8 procent van de tips zijn afkomstig uit de moslimgemeenschap, van familie, en geestelijke leiders. In de afgelopen zes maanden gingen het om maar slechts driehonderd tips uit de moslim hoek. Meer dan negentig procent kwam van het algemene publiek, van scholen, en andere niet-moslim bronnen.

Onder moslims blijkt er, zo werd geconcludeerd, een diep wantrouwen te bestaan ten aanzien van dergelijke programma’s. Moslimorganisaties hebben het rapport zelfs openbaar geboycot. Het zou ‘racistisch’ zijn.

Dat soort wantrouwen is symptomatisch. Het bewijst maar weer dat er in het Westen een ‘vijfde colonne’ bestaat. De zogenaamde gematigde moslims staan in werkelijkheid helemaal niet onsympathiek tegenover moslimextremisme. Er bestaat een zwijgcultuur omheen in moslimkringen. En juist dat maakt het zo gevaarlijk.

Ook de moslimterroristen in Parijs konden, zo blijkt nu, zonder enige probleem onderduiken bij bevriende moslims. Er blijkt een uitgebreid netwerk te zijn dat de terroristen opvangt. De Belgische politie heeft de grootste moeite om een vinger te krijgen achter dit informele netwerk. Kennelijk is daar niemand die tipt naar de autoriteiten.

Een andere dader in Parijs werd op kerstavond begraven in een anoniem graf, om te voorkomen dat zijn graf een bedevaartoord zou worden. Een reële angst kennelijk omdat zo’n vent in de moslimgemeenschap toch een soort held is.

De moeder van een van de zelfmoordterroristen verklaarde trots te zijn dat hij alleen zichzelf had opgeblazen. Wat is dat nu voor armzalige reden om trots te zijn op je zoon? Waarom spreek je als moeder je walging niet uit? Dat is wel duidelijk. De solidariteit met de moslimgemeenschap is groter dan enig moreel besef.

Stilletjes trots. Of anders gewoon mondje dicht.  Die mentaliteit jaagt nog meer angst aan dan de moslimextremisten zelf.

Bron: Joost Niemöller

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information