De Theorist - No shit, Sharelog!

 

Mag ik even een paar vragen stellen?

Als eerste wil ik zeggen dat ik de goede bedoelingen van de Franse vlaggen op Facebook begrijp. Wat er gebeurd is in Parijs vind ik ook vreselijk. Maar buiten mijn mening dat Facebook acties echt geen moer helpen, heb ik de volgende vragen:

Waarom lijkt het, alsof voor veel mensen, deze aanslag als een verrassing komt? Waarom zie je nu ineens verontwaardiging?! Waarom worden er altijd paspoorten gevonden van mensen met een Islamitische achtergrond? Waarom worden mensen die vraagtekens hebben altijd aluhoedjes genoemd en voor gek verklaard, terwijl het steeds duidelijker begint te worden dat de ongerustheid niet voor niets is? Waarom zien mensen niet in dat het misschien weleens mogelijk is dat bepaalde groepen tegen elkaar opgezet worden terwijl een samenleving met verschillende geloven en ideeën mogelijk is.

Maar mijn vraag is vooral: Waarom zie ik nu overal Franse vlaggen en zag ik niets bij onderstaande gebeurtenissen van de afgelopen maanden:

Garissa University College Kenia. 147 doden.
Moskeeën in Sanaa. 142 doden.
Aanslag op een school in Pesjawar in Pakistan. 136 doden, waaronder zeker 100 kinderen.
Mogadishu.  11 doden en 17 gewonden.
Balad Ruz. 19 doden en 37 gewonden.
Nigeria.  Kerk aangevallen. 22 doden.
Schietpartij in het Joods Museum van België. 4 doden.
Sydney (Australië) 3 doden.
Tunesische, Bardomuseum. 23 doden en tientallen gewonden.
Sanaa, 31 doden en honderden gewonden.
Sousse, Tunesië. 39 doden.
Koeweit. 27 doden.
Sanaa. 28 doden.
Filipijnen,  23 doden en ruim 200 gewonden.
Erawan-tempel in Bangkok,  22 doden en 120 gewonden.
Beiroet. 43 doden en bijna tweehonderd gewonden.
Al-Sjaaab, 95 doden.

Waarom lijkt alles gerelateerd aan geloof? Zelf geloof ik nergens in, maar respecteer iedereen die dat wel doet. Ongeacht welk geloof. Want moslims worden steeds in een kwaad daglicht gezet de afgelopen jaren, maar buiten boeddhisme heeft elk geloof wel een geschiedenis om je kapot voor te schamen.

Misschien is het tijd om wat kritischer te gaan kijken naar onze eigen regering, EU / NATO. Want deze shit, is georganiseerd aangestuurd. En echt niet door een paar mensen uit de woestijn. Wake up!

Door: Lexie

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information