De Theorist - No shit, Sharelog!

 

Hotelbediende hoort groep aanslag beramen met gasflessen

Een attente hotelbediende heeft een mogelijke aanslag met gasflessen in München verijdeld. De vrouw die Arabisch spreekt, hoorde hoe een groepje een aanslag beraamde in de stad. Ze merkte ook politieuniformen op in een kamer waarna de politie verwittigd werd. Speciale eenheden voerden gisteravond een raid uit op het hotel. Vier van de in totaal acht verdachten konden ontkomen. In een kamer werden er naast de vervalste Duitse politieuniformen ook gasflessen aangetroffen, meldt het magazine Focus op haar website. Volgens het blad is er een verband met de geplande aanslagen tijdens de interland in Hannover maar dat laatste spreekt de politie tegen.

De politie trof de gasflessen en uniformen aan in een kamer van het Central Apart Hotel in het stadsdeel Berg am Laim. Vier verdachten konden ontkomen in twee BMW's. Onder hen een Duitser met Iraanse roots.

De politie pleegde de raid op het hotel na een tip van de bediende die Arabisch spreekt. De vrouw had gehoord hoe de zeven mannen en een vrouw in het Arabisch aan het discussiëren waren over een geplande actie. Toen ze ook politieuniformen op een bed zag liggen, lichtte ze de receptie in en die verwittigde op haar beurt de politie. Die stuurde meteen haar speciale agenten naar het hotel. De politie bevestigde aan Focus Online enkel dat er in de buurt van het hotel arrestaties verricht werden. Over de aanwezigheid van de uniformen in het hotel wilde de woordvoerder niets kwijt.

Het is voorlopig niet duidelijk of er een ontegensprekelijk verband is met de gebeurtenissen in Hannover waar terroristen een aanslag voorbereid hadden tijdens de wedstrijd Duitsland-Nederland. Feit is dat een verdachte van die geplande aanslag een Duits paspoort op zak had. Ook een man van Arabische afkomst die in het hotel in München incheckte, deed dat op zijn beurt met een Duits paspoort, weet Focus Online. Bovendien zijn twee verdachten uit het hotel weggereden in een grijze BMW met een nummerplaat afkomstig uit Hannover. Twee andere verdachten konden op hun beurt ontkomen in een auto van hetzelfde merk met een kenteken uit Main-Taunusgebied. De politie ontkende ook op Twitter dat er een verband is tussen de twee zaken maar dat trekt Focus Online dus in twijfel.

Bron: hln.be

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information