De Theorist - No shit, Sharelog!

 

Baanbrekend toneelstuk over 9/11 ‘ontmaskert duistere krachten’

Het 47 verdiepingen tellende 7 World Trade Center stortte enkele uren na de aanslag op de Twin Towers in elkaar. Opvallend genoeg weten maar weinig mensen hiervan.

Klokkenluider David Shayler, die in de jaren negentig in het nieuws kwam toen hij onthulde dat MI6-agenten van plan waren de Libische leider Gaddafi te doden, zei: “Gebouw 7 is het enige gebouw met een stalen geraamte ter wereld dat is ingestort als gevolg van brand zonder te zijn geraakt door een vliegtuig.”

De broer van de Brit Matt Campbell was werkzaam voor Reuters en zou op de 106e verdieping van de noordelijke toren een conferentie bijwonen toen het WTC werd geraakt. Campbell wil dat het onderzoek naar de dood van zijn broer, dat in januari 2013 plaatsvond, wordt heropend.

Volgens Campbell is het onderzoek namelijk niet gebaseerd op sterk bewijs. Sinds de dood van zijn broer heeft hij geprobeerd de daders van de aanslagen te achterhalen via Wob-verzoeken. Hij wilde onder meer de tickets van de vermeende kapers en camerabeelden zien.

Campbell wil gerechtigheid voor de dood van zijn broer. Volgens hem is niet bewezen dat American Airlines vlucht 11 de noordelijke toren heeft geraakt. “Er is geen bewijs,” zei hij. “Als ze echt niets te verbergen hadden, zouden ze wel iets vrijgeven,” zei hij.

Campbell neemt ook stappen tegen de BBC door geen kijkgeld meer te betalen. Volgens hem wist de BBC van tevoren al dat er een aanslag zou worden gepleegd. Er zijn beelden van BBC-verslaggeefster Jane Stanley die de kijkers vertelt dat gebouw 7 is ingestort, terwijl het gebouw op de achtergrond nog te zien is. Pas 20 minuten later stort het gebouw daadwerkelijk in. De BBC claimde dat het beeldmateriaal afkomstig was van Reuters.

Shayler en Campbell spelen samen in een ‘baanbrekend toneelstuk’ over 9/11. “Ik ben verheugd dat we de duistere krachten achter overheden, die al heel lang over de wereld heersen, zo gemakkelijk kunnen ontmaskeren,” zei oud-inlichtingenofficier Shayler.

Bron: ninefornews.nl

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information