De Theorist - No shit, Sharelog!

 

Amerikaanse plannen om IS-leiders te evacueren onthuld

De Verenigde Staten hadden plannen om IS-leiders te evacueren uit de strategisch belangrijke Iraakse stad Ramadi. Dat heeft een commandant van de sjiitische militie al-Hashd al-Shaabi, die samenwerkt met het Iraakse leger, gezegd, meldt het Iraanse nieuwsagentschap FARS.

De Iraakse regering zegt intussen dat ze de stad heeft heroverd op de militanten van Islamitische Staat. Op maandagochtend werd de zwarte IS-vlag op het centrale regeringsgebouw van Ramadi neergehaald en vervangen door een Iraakse. Het offensief is een belangrijke stap in de strijd tegen IS.

In het geheim

“De vertraging bij de operaties om Ramadi en Falluja in de provincie Anbar te bevrijden is het gevolg van Amerikaanse bemoeienis,” citeerde FARS commandant Haidar al-Hosseini al-Ardavi.

“Het lijkt erop dat de VS van plan is om beruchte leiders van de terreurgroep in het geheim (met helikopters) van Ramadi naar onbekende plekken te evacueren,” zei hij.

Bermbommen en boobytraps

Hoewel er geen aanwijzingen zijn dat er nog IS-strijders in het centrale overheidscomplex zijn, kunnen elders in de stad nog wel terroristen zijn. Het Iraakse leger heeft de opdracht om ook die strijders te verslaan.

IS kreeg Ramadi, op zo’n 100 kilometer ten westen van Bagdad, in het voorjaar in handen. Het lang verwachte offensief van het Iraakse leger begon dinsdag. De opmars van het leger verliep uiterst moeizaam, doordat IS bermbommen en boobytraps had geplaatst en sluipschutters inzette. Eergisteren slaagden militairen erin in de buurt te komen van het overheidscomplex.

Bron: NineForNews

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information