De Theorist - No shit, Sharelog!

 

272 ISIS terroristen in Europa aanwezig, 150 onderweg

Terreurcel in Europa

In Europa zijn 272 terroristen van terreurbeweging Islamitische Staat (ISIS/IS) aanwezig. Ook zijn er nog 150 ISIS terroristen die op het punt staan om te vertrekken naar Europa.

Dit zegt de Noorse krant Dagbladet, op basis van een bron, dicht bij terreurbeweging Islamitische Staat (ISIS/IS) in Syrië. Deze bron heeft vaker informatie gegeven, die achteraf correct bleek te zijn.

Twee groepen terroristen

De 272 ISIS terroristen die al aanwezig zijn in Europa maken deel uit van een eerste groep van 300 terroristen die speciale training hebben gekregen in Raqqa, de hoofdstad van terreurbeweging Islamitische Staat.

Van deze 300 terroristen zijn er 28 omgekomen door bombardementen en vuurgevechten. De overige 272 zijn naar Europa gegaan en hebben instructies gekregen om onder de radar van de veiligheidsdiensten te blijven.

Training militair kamp

Een tweede groep terroristen, bestaande uit 150 personen, zijn nog steeds in Syrië. Ze zouden training hebben gekregen in een militair kamp van ISIS tussen Sinjar en Mosul in Irak. Van deze 150 personen hebben 112 de training voltooid. Deze 112 zijn twee weken geleden van het kamp naar de Syrische stad Deir el Zour gegaan, die onder controle is van ISIS. Volgens de bron zouden ze in een konvooi van elf auto’s de reis hebben gemaakt.
Van Deir al Zour zouden ze doorgereisd zijn naar Raqqa en Tabaqah. Een Duitse jihadist van ISIS zou de leider van deze groep zijn.

Aanslagen

Volgens de bron is de eerste groep terroristen die al in Europa aanwezig is, getraind op twee onderdelen. Een deel van deze groep zou compleet gebrainwasht zijn om alleen zelfmoordaanslagen uit te voeren
Een ander deel van deze groep zou getraind zijn in het plegen van aanslagen met zware wapens en bomvesten.
Noorse inlichtingendienst

De Noorse inlichtingendienst PST zegt in een reactie dat ze bekend zijn met de informatie, maar wil niet specifiek op de informatie ingaan.

Eerder werd in onderschepte communicatie tussen terreurcellen in Europa al gesproken over aanslagen tijdens de feestdagen.

Ook werd duidelijk dat terreurbeweging Islamitische Staat (ISIS/IS) aanslagen heeft gepland in Duitsland, Spanje, Nederland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en België. Ze zouden aanslagen op meerdere plaatsen, op hetzelfde tijdstip, voorbereiden.Bron: terrorismemonitor.nl

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information